1180 lóerős elektromos autón dolgozik az Ariel

Autók, 2017.08.24

A napokban óriási hírt jelentett be az Ariel, amelyet leginkább szuperkönnyű és bivalyerős autóról ismerhetett meg a versenysport iránt fogékony nagyközönség. Az Ariel a Hipercar kódnevet adta a grandiózus projektnek.

Sorozatgyártásba 2020 körül kerülhet az autó, amelyben 42 vagy 56 kWh-os lítium-ion akkumulátorok kapnak helyet a tervek szerint egy 47 lóerős kiegészítő, hatótáv növelő motorral egyetemben. Az elektromotor 590 vagy akár 1180 lóerőt is tudhat, annak függvényében, hogy csak hátsó vagy mind a 4 kereket hajtja. Az autó mindössze 2,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, de 240 km/h-ig is csak 7,8 másodperc telik el, míg a jármű végsebessége nagyjából 260 km/h körül alakul. A Hipercar szuperkönnyű alumínium kasztnit kapott, amelyet elől 20, hátul pedig 21 colos kovácsolt vagy karbon kompozit felnikkel szerelnek.

Ariel Simon Saunders nyilatkozatában kifejtette, hogy az autó sajnos nem lesz olcsó, az innovatív techológiák miatt, de bizonyosan megéri majd a pénzét. A tervek szerint az első elektromos szuperautó lesz, amelyet a versenypályán és az utcai forgalom is egyaránt használhatunk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!