12 nagyágyú egy betoncsík

Autók, 2018.09.23

Elképesztő névsort hozott össze a Motor Trend megint a "Great Drag Race", azaz Nagy Gyorsulási Versenyre. Több mint 6000 lóerő állt össze, hogy összemérje tudását.

Great Drag Race Motor Trend
A Motor Trend magazin időről-időre megversenyeztet egy tucat sportautót, hogy kiderüljön vajon melyik teljesíti leggyorsabban a negyed mérföldes, azaz 402 méteres távot. A magazin visszatért a vandenbergi légibázisra, hogy 12 szupersportautó gigászi csatájának lehessünk szemtanúi. A 2018-as nagy csata résztvevői a McLaren 720S, a Porsche 911 GT2 RS, a Lamborghini Huracan Performante, a Chevrolet Corvette ZR1, a BMW M5, az Aston Martin Vantage, az Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, az Audi TT RS, a Dodge Challenger RT Scat Pack 1320, a Ford Mustang GT, a Kia Stinger GT és a Honda Civic Type-R.  

Persze ezek az autók koránt sem tartoznak egy kategóriába, de mindenképpen kategóriájuk egyik legjobbjai. Talán senkit nem fog meglepni az a tény, hogy a versenyt személyes kedvencem, a McLaren 720S nyerte meglepő fölénnyel. Ugyanakkor szorosan nyomában volt a Porsche pályára épített GT2 RS változata. Míg a dobogó harmadik fokára a Lambo érhetett fel.  

Szintén meglepő de egy SUV, mégpedig egy Alfa futott be a célba hetedik helyen, megelőzve az Audi TT RS-t. Ez igen derék teljesítmény egy hobbiterepjárótól, még ha a legerősebb verzióról van is szól.

(Webrádió)

Címkék

McLaren 720S Porsche 911 GT2 RS Lamborghini Huracan Performante Chevrolet Corvette ZR1 BMW M5 Aston Martin Vantage Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio Audi TT RS Dodge Challenger RT Scat Pack 1320 Ford Mustang GT Kia Stinger GT Honda Civic Type-R.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!