A WKT megint nagyot dobbantott az 1257 lóerős Kadettal

Autók, 2018.05.28

A német Fehér Kadett Turbót (WKT) mindenki ismeri, aki kicsit is szereti a körbe zárt villámot. Az autó már 1257 lóerőt tud és valami iszonyat ahogy gyorsul.

WKT 1257 LE
Megint ugrott egy lépcsőfokot a WKT, hiszen az autó az eddigi 900 helyett immár 1257 lóerős, melynek megfelelően 4 másodperc körüli százas sprintet produkál és 7,7 mp-el a rajt után már 200 km/h-val száguld. Ezúttal egy magdeburgi reptéren tették próbára és hát legyünk őszinték, nem okozott csalódást. A fél mérföldes távot 315 km/h-és célvonali sebességgel abszolválta, ami egy E Kadett "GSi"-től azért nem rossz időeredmény.  

Sajnos a motortér nem látszik, de a leírás szerint egy 2 literes turbó Ecotec motor dolgozik a Ferrari verő Kadettben, ráadásul összekerékhajtással megtámogatva.  

A brutális erőforrásról pontos infót nem találtam, de valószínűleg vagy Z20LET/LEH vagy egy utólag turbósított X20XEV erőforrás bújhat meg a motortér alatt. Ez utóbbi azért lenne különösen érdekes, mert az alap mindössze 136 lóerős. Az minden esetre biztos, hogy mind a turbó, mind az intercooler gigászi.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!