A Volvo főnök szerint leáldozóban van a dízel motorok korszaka

Autók, 2017.03.12

Håkan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója szerint leáldozóban van a dízel motorok korszaka, 2020 után már elavultnak számítanak majd.

Hakan Samuelsson Volvo A hibrid és elektromos autók elterjedésével a hagyományos benzin és főleg dízel motoros autók korszaka leszálló ágban van. Nem kell nagy jóstudomány ahhoz, hogy ezt valaki megállapíthassa a mai trendekből kiindulva. Håkan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója a Genfi Autószalonon ennek hangot is adott, mégpedig azzal a kijelentésével, hogy 2020-ra a dízel motorok elavulttá válhatnak. A dízel motorok NO2 kibocsátása a fejlesztéseknek köszönhetően leszorítható benzines társaik szintjére, de a követelmények szigorodásával ezt csak egyre drágább technológiák bevezetésével lehetne megoldani.  

Samuelsson szerint 2020-ig a Volvo jelentős figyelmet fordít a dízel motorokra, azonban ezután a hibrid és elektromos autók előállítása olcsóbb lesz a mainál, így nem fogja megérni fejleszteni ezt az elavultnak számító technológiát. Ráadásul környezetvédelmi szempontból is csak az elektromos autóknak van jövője.  

A Volvo 2019-ben mutatja majd be első, teljesen elektromos gépkocsiját és a tervek szerint 2025-re minden modellnek lesz egy csak elektromos változata.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!