Akár driftelni is tud a thyssenkrupp Lotus Evorája

Autók, 2022.10.31

Speciálisan átalakított Lotus Evora sportautó hozott le Szegedre a thyssenkrupp, melynek segítségével különböző algoritmusokat is tesztel a cég.

Lotus Evora thyssenkrupp
Határhelyzetekben is biztonságos a thyssenkrupp speciálisan átépített Lotus Evorája, amellyel többek között számos algoritmust tesztel a cég a versenypályán. Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk: autóipari mérnöki fejlesztőirodát nyit Szegeden a thyssenkrupp, amelynek már több hasonló irodája van Magyarországon. A világcég a magyarországi munkavállalók egyik kedvelt célpontja, ráadásul megtalálható hazánk top 100 legnagyobb foglalkoztatója között is. 

A hírt a thyssenkrupp Automotive Technology Hungary Kft. csütörtökön jelentette be a csongrád-csanádi megyeszékhelyen. 

A világcég ugyanakkor elhozta Szegedre a rendkívül látványos tesztautóját, egy Lotus Evorát is, amelyről Siki Gergely fejlesztő mérnök mesélt portálunknak. A Lotus Evora Toyota eredetű 3,5 literes benzinmotorját a thyssenkrupp kettő darab elektromos motorra cserélte, melynek teljesítménye darabonként 280 Nm nyomatékkal bír. Sőt ezzel az autóval még az egyébként nehéz driftelés is gyerekjáték, köszönhetően a szoftverfejlesztőknek.  


(Webrádió)

Címkék

Lotus Evora thyssenkrupp Szeged

Galériánk

Lotus Evora thyssenkrupp Lotus Evora thyssenkrupp
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!