Apa és fia árulta a hamis Lambókat, Ferrárikat!

Autók, 2019.07.18

A gyanú szerint apa és fia árult hamis szupersportautókat Brazíliában. A kis csapat replikákat gyártott, amelyet az eredeti autók árának töredékéért értékesített.

Lamborghini replikák
A brazil hatóságok bezárattak egy boltot Itajaí városban, amely a gyanú szerint engedély nélkül gyártott hamis szupersportautókat. Az esetet a már említett sportautógyártók képviselői szúrták ki és tettek feljelentést az ügyben.  

Santa Catarina rendőrsége azonnal kivonult a műhelybe, ahol nyolc félkész replikát találtak. Öntőformákat, hamis márkajelzéseket és egy rakás kiegészítőt találtak, amelyeket házilag gyártottak. A hamisítási üggyel kapcsolatban apát és fiát gyanúsítják, akik azzal védekeznek, hogy az autók legális prototípusok. A hatóság emberei ugyanakkor az ügyfelek ellen is nyomoznak, akik vásároltak a kamu szupersportautókból.

A "műhelyben" készített képek tanulsága szerint a kis családi vállalkozás leginkább Lamborghini Huracan, Gallardo LP560-4 és Ferrari F430 replikákat gyártott. Ezekből nyolcat és számos alkatrészt lefoglaltak.  

Valószínűleg több tucat zugcég van a világon, amely szupersportautók másolására szakosodott, ezek ellen a cégek ellen szeretnének a neves autógyártók fellépni és bezáratni azokat. Apa és fia egyébként az eredeti árának mintegy 20 százalékáért árulta az avatatlan szemnek eredetinek tűnő replikákat.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!