Audi: Magyarországon az elsők között dobják piacra az új TT-modellt

Autók, 2014.05.30

Európában őszre tervezi a harmadik generációs TT piaci bevezetését az Audi; Magyarország az elsők között lesz, ahol megkezdődik az új modell értékesítése - közölte az MTI érdeklődésére a konszern magyarországi leányvállalata.

Pontos időpont és mennyiség megjelölése nélkül arról tájékoztattak: az idei Genfi Autószalonon bemutatott modell sorozatgyártása megkezdődik a nyáron, "először alacsony napi darabszámmal, majd fokozatosan futtatják fel a termelést".

Jelenleg a járműgyár több mint háromezer munkatársa a tavaly nyáron megkezdett A3 Limousine és az ősszel indult A3 Cabriolet sorozatgyártása mellett gőzerővel dolgozik az új TT modell gyártásának előkészületein - tudatták, megemlítve: az Audi-munkatársak közel egyharmada tíz éves tapasztalattal rendelkezik a TT-gyártás területén.

A több mint kétezer új munkatárs továbbképzéseken vett részt, és sokan közülük egy 3-6 hónapos szakmai képzésen is részt vettek az AUDI AG ingolstadti és neckarsulmi telephelyein, tették hozzá.

Március közepén, az Audi Hungaria Motor Kft. éves sajtótájékoztatóján beszélt arról az MTI érdeklődésére Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke, hogy várhatóan júliusban indul a TT Coupé teljes egészében Győrben készülő harmadik generációjának sorozatgyártása; ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd, az előszéria pedig már készül.

Megemlítette, hogy a TT harmadik nemzedéke 50 kilogrammal könnyebb elődjénél, nóvuma az új fényszórórendszer és a virtuális műszerfal. Kérdésre válaszolva megjegyezte: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!