Brutális autót terveznek a Pininfarinánál

Autók, 2018.04.18

2020-ra egy brutális sportautót ígér az olasz tervezőiroda, amely az előzetes tervek szerint mindössze 2 másodperc alatt gyorsulhat álló helyzetből százas tempóra.

Pininfarina hypercar 2020 Az új modell a H2 Speed után léphet porondra és olyan nagyszerű autóktól kölcsönözheti a technológiát, mint a villámgyors Rimac, illetve a Mahindra Formula E csapata. Csak emlékeztetőül jegyezzük meg, hogy a H2 Speed névre keresztelt Pininfarina modellből tizet tervez legyártani a manufaktúra, igaz ez az autó még hidrogén alapú üzemanyagcellákra építkezik.

Az Automotive News-nak Michael Perscke, az olasz formatervező vállalat vezetője elmondta, hogy új szupersportautójuk a tervek szerint 2 másodperc alatt fog százra gyorsulni, de álló helyzetből 300 km/h-ra is mindössze 11 másodperc szükséges.

A 2020-ra érkező villámgyors elektromos autó nem légüres térbe érkezik, hiszen olyan vetélytársak várják majd például, mint a Tesla Roadster és a korábban említett Rimac C_Two.

A Pininfarinának azonban távlati tervei is vannak, hiszen olyan elektromos SUV-okat kívánnak készíteni, amelyek vetélytársai lehetnek többek között a Bentley Bentaygának és a Range Rover modelljeinek.  


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!