Brutális fűnyíró a Hondától

Autók, 2018.03.15

A Honda által megálmodott speciális kertigéppel öröm lehet a munka, erre biztosan akadna jelentkező. Hamarosan világrekordot is döntenek vele.

Honda Meanmower
Talán kevesen tudják de a japán Honda sok mindennel foglalkozik a repülőgépektől kezdve egészen a kertigépeken át az autókig.  

Ráadásul a kerti kisgép részleg meglehetősen nagy sikernek örvend. Hogy még jobban teljesítsen az üzleti életben a brit túraautó-bajnokságban edződő Team Dynamicsal fogott össze, hogy promótálja a kerti szekciót. A tuning fűnyíró első példánya 2013-ban mutatkozott be, amelybe a Honda a VTR Firestorm-ból származó 1 literes V-twin erőforrást pakolta. Akkor 187 km/h-val száguldott a villámgyors "kaszás".


Mivel a korábban felállított rekordot megdöntötték, a Honda előhozakodott a tuning fűnyíró 2.0-val, amelybe már a CBR1000R erőforrását rakta, amely 189 lóerőt és 114 Nm nyomatékot teljesít. Ezzel a konfiggal a 215 km/h-ás végsebességet célozta meg a Honda.  

A brutál fűnyíró vezetését egy profira, jelesül egy nőre, mégpedig a korábbi brit go-kart bajnokra, Jessica Hawkins-ra bízza a Honda.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!