Brutálisat gyorsul a legerősebb Alfa Romeo Stelvio Ferrari eredetű szívvel

Autók, 2018.11.19

A SUV kategória rendkívüli népszerűségnek örvend a vásárlók körében, így nem csoda, hogy még olyan sport vagy luxusautó gyártók is beszállnak a versenybe, mint a Lamborghini, a Bentley, a Rolls-Royce vagy éppen a Ferrari.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Korábbi cikkünkben a Lamburghini Urus képességeit tekinthettük meg, most pedig az Alfa Romeo Stelvio legerősebb változata, a Quadrifoglio kerül sorra.

Lehet sokan nem tudják, de ereiben bizony Ferrari vér folyik, hiszen a 2,9 literes ikerturbós V6-ost az olasz sportautógyár mérnökei tervezték. A végeredmény nem is okoz csalódást, hiszen a Ferrari szívvel hajtott Alfa SUV 503 lóerő és 600 Nm nyomaték leadására képes, ami valljuk be nem tűnik rossz belépőnek. A legerősebb Alfa Romeo Stelvio talán nem olyan gyors, mint egy Lamborghini Urus, de nem okoz csalódást senkinek, hiszen álló helyzetből százra mindössze 3,8 másodperc alatt katapultál a gyári adatok szerint, míg a végsebesség valahol 283 km/h körül alakul. Ezekkel a mutatókkal elég sok sportautónak tudna meglepetést okozni és gyanítom fog is a Quadrifoglio.  

Nézze meg Ön is, hogy gyorsul az összkerekes SUV 270 km/h-ig a Német Autópályán.

(Webrádió)

Címkék

Alfa Romeo Quadrifoglio SUV Ferrari
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!