Bugatti Chiron: Hamarosan érkezhet az 1500 lóerős szörny

Autók, 2016.01.03

Elképesztő, de a Bugatti Veyron úgy tűnik, hogy már kissé kezd koros lenni, így a gyáriak gondoskodnak egy méltó utódról, amelyet a tervek szerint a 2016-os Genfi Autószalonon mutatnak majd be a nagyközönség számára.

Elképesztő, de a Bugatti Veyron úgy tűnik, hogy már kissé kezd koros lenni, így a gyáriak gondoskodnak egy méltó utódról, amelyet a tervek szerint a 2016-os Genfi Autószalonon mutatnak majd be a nagyközönség számára. Egy cseh autósmagazin, a ProDriver CZ már azt is tudni véli, hogy a Veyron utódját, a Chiront egy 1500 lóerős és 1500 Nm nyomatékra képes erőforrás hajtja majd. Az előrejelzések szerint az utódot is egy 8 literes, w16-os, 4 turbóval lélegeztetett motor repíti, kis különbség, hogy a Chiron elektromos segítséget is kap a tervek szerint. Talán nem meglepő, hogy a bivalyerős erőforrásnak köszönhetően a sportautók királya 2,2 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, míg a végsebessége az elképzelhetetlen 476 km/h körül alakulhat majd a cseh szaklap szerint. Csak halkan jegyeznénk meg, hogy a "felhúzott" Veyron Super Sport 0,3 másodperccel rosszabb időre képes.


A kiszivárgott információk szerint a Bugatti mintegy 500 darabot készül legyártani az trónkövetelőből, amelyből 130-ra már előrendelése is van. A tervek szerint mintegy száz darabot gyártanának a sportautóból évente. A Chiron nagy valószínűséggel a Bugatti által tavaly szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon bemutatott Vision Gran Turismo koncepcióra fog épülni, terészetesen a méretes aerodinamikai kit mellőzésével. Szupersportautóhoz természetesen szuperár is dukál, a Chiron átszámítva mintegy 630 millió forintba fog kerülni a pletykák szerint.

(Webrádió)

Galériánk

Bugatti Chiron tesztautó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!