Colorádóban kapták lencsevégre az új Ford GT-t

Autók, 2016.09.18

Jövőre alaposan felforgathatja a szupersportautók piacát a Ford az ikonikus GT reinkarnációjával. A 2017-ben elérhető sportkocsik közül rögtön kettőt kaptak lencsevégre az amerikai Coloradóban.

Ford GT 2017 kémfotó Az utóbbi 18 hónapban jó néhány kémfotót készítettek a Ford üdvöskéjéről, de a mostani matt zöldre festett autó fog leginkább hasonlítani a végleges változathoz. Azért néhány különbség biztosan lesz, amelyet többek között a kipufogónál és a hátsó lámpáknál kell keresni.

Az autó várható sikerét jól példázza, hogy a két éves termelést már most értékesítették, igaz a végleges adatokra még várni kell.  

A motorról sem sokat tudni egyelőre, de nagy valószínűséggel egy 3,5 literes biturbó EcoBoost V6-os erőforrásra esik majd a választás, amely a pletykák szerint 700 lóerős lesz. Kell is az erő, hiszen a Ford olyan autók ellenlábasának szánja, mint a Lamborghini Aventador vagy a Ferrari F12 Berlinetta.

A tervek szerint a Ford automata váltóval szereli majd a GT-t, amely a hátsó kereket hajtja. Sőt az aerodinamikai kiegészítőkre is különös gondot fordított az amerikai gyártó. Mi már nagyon várjuk, a videó alapján ígéretesnek tűnik.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!