Dávid és Góliát küzdelme: A pöttöm dízel szörny a BMW M5 ellen

Autók, 2018.07.13

Az új M5-ös BMW eszméletlenül gyors autó, de vajon megszorongathatja-e egy Seat Arosa a bajor sportautót? Természetesen a történetben van egy kis csavar, hiszen a kis spanyol törpét alaposan felkészítették a nem mindennapi küzdelemre.

Seat Arosa vs BMW M5 Az Autocar videóján látható ibéria matador 2 literes turbó dízel motorja maga a csoda, hiszen 542 lóerős, ráadásul 881 Nm nyomaték is társul hozzá.  

A kis Seat mérlegelésnél sem mutat túl sokat, hiszen mindössze 800 kg. A Hoosier slick gumiknak köszönhetően az Arosa valamivel több mint 2 másodperc alatt éri el a százas tempót, míg a kis atléta 11,5 mp alatt futja a negyedmérföldes távot. Ugyan az autó vezetője nem örülhet neki túlságosan, de a motorból távozó füstorkánt a motorháztető felett már ki is vezetik, nagy utat nem kell bejárnia.  

No de térjünk át a másik versenyzőre, amely a BMW legújabb M5-ös luxussportautója xDrive összkerékhajtással és 4,4 literes ikerturbós motorral. A bajor sportszedán erőforrása 592 lóerős, amelyhez 750 Nm nyomaték is társul. Nulláról százra mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsul.  

Vajon ki nyeri Dávid és Góliát küzdelmét?

(Webrádió)

Címkék

Seat Arosa BMW M5 Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!