Egy orosz startup újragondolná az ikonikus Mustangot

Autók, 2018.12.11

Az orosz Aviar Motors nem kisebb feladatba vágta fejszéjét, minthogy felfrissítené a klasszikus Ford Mustang ikonikus formáját, amelybe ráadásul 840 lóerős elektromos motort is plántálna.

Aviar Motors Mustang
A modernizált Mustang természetesen az 1967-es ikonra hasonlítana, azzal a különbséggel, hogy alumínium vázat kapna, amelyeket karbon elemekkel egészítenének ki. Az Aviar R67 az ös Mustanggal szemben rengeteg modern elemet vonultatna fel, úgy mint ledes fényszórók, hátsó lámpák, valamint 20 colos alufelnit is kapna.

Természetesen alaposan alakítani kell az aerodinamikai elemeken is, hiszen egy bivalyerős elektromos motort terveztek az autóba, amellyel 2,2 másodperc alatt gyorsulna százas tempóra. A hátsó szárny például 120 km/h felett, illetve sport és verseny módban bújna elő a karosszériából.  

A légrugós felfüggesztés automatikusan állítaná az autó hasmagasságát az éppen aktuális sebesség függvényében. A hatalmas hátsó diffúzor pedig az aszfaltra tapasztaná a megújult "pony car-t" nagy sebesség esetén.

Mi a magunk részéről már nagyon várjuk az újdonságot, reméljük a kis orosz cég végig tudja vezetni nagyszerű ötletét a tervezéstől a kivitelezésig.  

(Webrádió)

Címkék

Ford Mustang Aviar Motors
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!