Elektromos benzines ellen, avagy Tesla vs Lexus párharc

Autók, 2016.05.22

Egy Tesla Modell S 70D és egy Lexus IS F csatájából vajon melyik autó kerül ki győztesen? Benzines vs elektromos párharc a videón!

A Tesla legerősebb modelljei rendkívül kedveltek a gyorsulási versenyeken, ahol számos klasszikus izomautónak feladták már a leckét. A P90D például mintegy 3 másodperces százas sprintet tud, ami nem is csoda, hiszen az autó aljába épített sok kis lítium elem 967 Nm nyomatékot generál. Az autó lóerő tekintetében sem áll rosszul, hiszen hátul 510 lóerőt, elől pedig 262-t tud az elektromotor.

De mi is a helyzet az olcsóbb S 70D modellel? Nos, ez a Tesla sem éppen egy kétütemű Trabant, hiszen 5,4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót ráadásul összkerekes is, ami rajtnál igen jól tud jönni. A két elektromotor pedig darabonként 262 lóerő leadására képes, 524 Nm nyomatékkal megspékelve. Az egysebességes 
váltó pedig partner a hangtalan száguldáshoz.

Jöjjön az ellenfél, amely nem más, mint egy Lexus IS F. A legkisebb luxus Toyota is brutális, V8-as motorja 423 lóerőt tud kipréselni magából, 505 Nm nyomaték kíséretében. A japán luxus versenyautó papíron jobban áll gyorsulás tekintetében, hiszen csak 4,8 másodperc kell a százas tempóhoz, míg végsebessége 270 km/h, amelyet az elektronika szabályoz le. Ki nyeri a benzines vs elektromos csatát fél mérföldön? Nézze meg Ön is a videót!


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!