Elemental PR1: A Bugatti Veyron babérjaira tör egy apró brit manufaktúra

Autók, 2016.07.14

Egy apró kis brit manufaktúra, az Elemental a PR1-es modelljével a Bugatti Veyron babérjaira kíván törni és ahogy elnézzük, ez hamarosan sikerülni is fog neki.

Elemental PR1
A Bugatti Veyronnál nem igazán lehet gyorsabb autót venni, amely persze közúton is legálisan használható. Azért van néhány autó, amely az 1001 lóerős szupersportautót adott esetben meg tudja szorongatni, ilyen többek között az 500 lóerős Ariel Atom 500 vagy a Porsche egyik legújabb üdvöskéje, a hibrid üzemű Porsche 918 Spyder. Ez a nem túl terebélyes lista azonban tovább bővülhet, ha egy brit kis manufaktúra megjelenteti átdolgozott PR1 típusát. Az Elemental pehelykönnyű autója 2,7 másodperces időt ért el a 60 mph-es (0-96 km/h) teszten a Goodwood Festival Of Speed híres-neves rendezvényen. 

Ez az egyébként sem rossz gyorsulási idő még tovább csökkenhet az Elemental szerint, hiszen a körülmények egyáltalán nem voltak ideálisak. A gyáriak szerint nem profi sofőr ült a volán mögött, piszkos volt az aszfalt és a kerekek sem voltak ideálisak.  

A kis kétüléses "rakétát" egyébként egy Ford eredetű, 2.0 literes turbó motor hajtja, amely 320 lóerőt teljesít. A jó eredményhez persze az is hozzájárul, hogy az autó mindössze 750 kg-ot nyom, van benne rajtautomatika és a tervezők az ideális középmotoros elrendezést választották.

Mi minden esetre szurkolunk a kis brit "törpének".

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!