Elkente a LaFerrari száját a Porsche 918 Spyder

Autók, 2018.06.16

Mindig különleges csemegét ígér, amikor két ikonikus gyártó zászlóshajója vagy ha úgy tetszik legdrágább modellje csap össze egymással. Ezúttal a LaFerrari, illetve a Porsche 918 Spyder volt soron.

LaFerrari vs Porsche 918 Spyder Amennyiben mindkét autó tökéletes állapotnak örvend és szakavatott kezek terelgetik, akkor a negyed mérföldes távot olyan 9,8 másodperc körül teljesítik a szupersportautók.  

A Houston Raceway már rengeteg párharcnak adott otthont, a LaFerrari és a Porsche 918 Spyder összecsapása minden bizonnyal még itt is csemegének számított. Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor a Ferrari hibridje van előnyben, hiszen 950 lóerős (963 CV), szemben a Porsche nagyágyújával, amely "mindössze" 887 lovat tud produkálni papíron. Csakhogy a Porsche rendelkezik a világ egyik legjobb összkerékhajtás rendszerével, amelyről a hátsókerék meghajtású Ferrari csak álmodhat. Ráadásul a két autóban apa és fia mérkőzött meg egymással.

Nem csoda tehát, hogy a Porsche 918 Spyder mindössze 9,7 másodperc alatt teljesítette a negyedmérföldes távot, szemben a Ferrari 10,7 mp-es értékével.  

A célvonali sebesség 228, illetve 217 km/h volt a Porsche javára. Nézze meg Ön is a videót, érdemes!


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!