Európában is épülhet Tesla gyár, ha lesz elég kereslet

Autók, 2014.06.12

A Tesla Motors gyárat épít Európában mihelyt az éves eladások elérik a 160 ezret a régióban - közölte Elon Musk vezérigazgató az Automotive News Europe hírportállal a Tesla Model S első példányainak átadásakor brit vevőknek Londonban.

Évi 500 ezres értékesítési számnál már "lenne értelme" egy összeszerelő üzemnek Európában és Kínában is - mondta Elon Musk, hozzátéve, hogy az értékesítési szám valószínűleg egyenlő arányban oszlik majd meg az Egyesült Államok, Európa és Kína között.

Áprilisban egy pekingi konferencián Elon Musk közölte, hogy a Tesla valószínűleg az elkövetkező három-négy évben létesít üzemet Kínában a 25 százalékos importvám elkerülése érdekében.

A Tesla jelenleg a General Motors és a Toyota egykori "New United Motor Manufacturing" közös vállalkozásának kaliforniai üzemében, Fremontban gyártja a Model S autókat.

A JATO Dynamics autóipari piackutató adatai szerint Európában az idei első négy hónapban 3467 Model S-t értékesített a Tesla, az Egyesült Államokban pedig 2050 példányt.

A Tesla a jövő év második negyedében mutatja be az Egyesült Államokban a Model X elektromos hajtású SUV modellt, melynek értékesítését Európában a jövő év végén kezdik meg. Ezt követően, mintegy három év múlva mutatja majd be a Tesla a Model S-nél mintegy 20 százalékkal kisebb "belépő szintű" modelljét mintegy 32 ezer eurós induló áron. Nagy-Britanniában a Tesla a Model S-t 50 ezer font (62 ezer euró) áron értékesíti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!