Ferrari-motorblokkokat készít a Maseratinak Detroitban a Chrysler

Autók, 2014.09.12

    Detroit, 2014. szeptember 12., péntek (MTI) -  A Chrysler egyik detroiti üzemében az idén nyár óta 3 literes V-6-os motorblokkokat öntenek a Ferrari-mérnökök felügyelete alatt a Maserati legsikeresebb modelljei, a Quattroporte és a Ghibli számára - írja az Automotive News Europe hírportál.

A Fiat teljes tulajdonában lévő Chrysler először szállít motorblokkokat az anyavállalat prémium kategóriás modelljeihez. A Ferrari által tervezett V-6-os motorokat egyébként a Weber Automotive GmbH. állítja elő Európában a Maserati számára. A Maserati modellek nagy sikere miatt azonban a kereslet meghaladja Weber termelési kapacitását, így a Fiat máshol is kiegészítő kapacitás után nézett.

A Chrysler detroiti Trenton Engine üzemében készülő alumínium motorblokkokat a Ferrari S.p.A. maranelloi üzemébe szállítják át, hogy ott öltsenek végső formát, mielőtt bekerülnének a Maserati luxusmodelljeibe.

A Chrysler jelenleg a Maserati számára napi 50 motorblokkot állít elő, amit hamarosan 80-ra növelnek.

Brian Harlow, a Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) globális hajtáslánc gyártási igazgatója szerint "nagyon kényes ügyről" van szó. "Ez itt a Chrysler, ők pedig ott a Ferrari és a Maserati. Semmilyen módon nem akartuk hátrányosan befolyásolni egyikük imázsát sem. Mindent a lehető legjobban akartunk elvégezni és így is lett. Egyetlen mérce van, a Ferrari mércéje. Nincsenek kompromisszumok" - mondta. "Több mérést végzünk el ezeken a blokkokon, mint bármi máson, amit gyártunk" - tette hozzá.

Elmondta, hogy nagyon jó együttműködés alakult ki az üzemben a Ferrari mérnökeivel és az elsajátított know-how egy részét már alkalmazzák is a Chrysler más motorjainak a gyártásánál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!