Hallott már Luo Wenyou fantasztikus autógyűjteményéről? Nem? Érdemes pótolni a hiányt.

Autók, 2017.01.22

Elképesztő autógyűjteményt tudhat magáénak retro kínai autókból a szintén kínai Luo Wenyou.

Luo Wenyou kínai üzletember autógyűjteménye A sikeres üzletember mintegy 200 járműből álló parkkal rendelkezik, amelyek között olyan ritkaságok is vannak, mint például Mao Zedong (Ce-Tung) elképesztően hosszú limuzinja. A kivételes gyűjtemény ugyanakkor olyan járművet is tartalmaz, mint egy klasszikus tűzoltó autó.  

A kínai férfi egy magán autómúzeumban őrzi féltett kincseit, amelyet azonban szívesen tár az érdeklődök elé, hogy mindenki megismerhesse Kína felívelő autóiparát - írja a CNN.  

A gyűjtemény ékköve minden bizonnyal a "nagy vezérnek", Mao Zedong-nak szánt elképesztően hosszú limuzin, amelyet a pártvezér soha nem használt, lévén hamarabb elhunyt, minthogy birtokba vehette volna. A kínai tervezők szerettek volna Mao kedvében járni és elkészítették a leghosszabb autót, amelyet ajándéknak szántak - tette hozzá a gyűjtő.

Luo annyira szereti az öreg autókat, hogy három sikeres vállalkozását is eladta annak érdekében, hogy megnyithassa saját retro múzeumát. A gyűjtő így szeretne emléket állítani a feltörekvő kínai autóiparnak. A férfi arról is beszélt, hogy régen rendőrök irányították a forgalmat, hiszen nem voltak jelzőlámpák sem.

Nézze meg James Wasserman dokumentumfilmjét.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!