Honda S2000 előz McLaren Sennát? WTF?

Autók, 2018.09.12

Jövőre ünnepli 20. születésnapját a Honda ikonikus sportautója, az S2000. A szívó kétezres VTEC motornak és a gyönyörűségesen időtálló kaszninak még mindig nagy rajongó tábora van. De hogy meg tudjon előzni a versenyen egy McLaren Sennát? Az igazság persze a részletekben rejlik.

A 2 literes 4 hengeres szívó motorral magasra állította a lécet a Honda 1999-ben, hiszen 247 lóerejével még a mostani autók sem tudják felvenni a versenyt. Igaz a VTEC motort nagyon kell pörgetni, de ötezer után vérmesen megindul, ahol más autó lassan már szabályoz.

A sárga S2000-es több nagyágyú ellen indult a neves Laguna Seca versenypályán, ahol bizony-bizony sikerült befognia, sőt meg is előznie egy McLaren Sennát. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Senna sofőrje egyáltalán nem feszegette a McLaren határait, sőt kicsit "tatásan" adta elő, ami nem is csoda, hiszen a szupersportautó önmagában több mint 1 milió dollárba kerül és akkor még nem beszéltünk a borsos kiegészítőkről. Profi, bátor sofőr kezében nem nagyon akadna ellenfele, hiszen elvileg a villámgyors 720S-nél is brutálisabb gyorsulásra képes. Persze azért az S2000-et nem kell lenézni, korának egyik legjobb motorja dorombol benne, ráadásul kis túlzással elpusztíthatatlan.

(Webrádió)

Címkék

Honda S2000 McLaren Senna Laguna Seca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!