HSV Maloo GTS az egyik legjobb örömautó

Autók, 2014.12.26

Chris Harris autós újságíró ausztráliai nyaralása során  sem tud szabadulni munkájától, így megkereste az egyik legjobb örömautót, hogy tesztelhesse.

Választása érthető módon a HSV Maloo GTS-re esett, amelynek motorházteteje alatt egy 577 lóerős, kompresszoros v8-as motor dohog. A 6,2 literes "big block" nem kevesebb, mint 740 Nm nyomatékot termel, így nem csoda, hogy driftelésre például egyenesen kiváló. Harris a teszt során úgy találta, hogy az autó meglepően kezes és mivel a hátsó tengely sem cipel túl sok súlyt, így semlegesen viselkedik. Az meg természetes, hogy egy hátsókerekes, bivalyerős autóval csapatja a tesztpályán, valószínűleg minden tesztelő hasonlóképpen tenne.

Egyébként a Holden a kétezres évek elején piacra dobta a Monaro harmadik generációját Ausztráliában, amit Angliában Vauxhall Monaro VXR néven ismerhetett meg a nagyérdemű és amely olyan jól sikerült, hogy még a szigorú Top Gear tv műsor csapata is díjjal jutalmazott. Első ránézésre a Maloo is hasonló sikereket érhet el a Holden HSV Gen-F GTS sedan-al együtt

.



(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!