Iráni replika képében térhet vissza a Lamborghini Murciélago?

Autók, 2018.10.16

A Lamborghini Murciélago egy nagyon népszerű és kedvelt sportautó volt a maga idejében a milliomosok körében persze. Az olasz gyár még 2010-ben befejezte a gyártását, azonban most újra visszatérhet, mégpedig egy iráni replika képében.

Iráni Lamborghini Murciélago replika
A Russia Today videójának tanulsága szerint egy iráni cég leleplezte saját Murciélago adaptációját, amely megszólalásig hasonlít az eredetire. Massoud Moradi újságírói kérdésre elmondta, hogy 4 éve kezdtek dolgozni a projekten, hogy újra visszatérhessen a Murciélago az utakra. A replika a Lamborghini sportautójának eredeti adatain alapszik de természetesen a beltartalom köszönő viszonyban sincs azzal. Például a sportautó tesztelésére sem volt igazán lehetősége az iráni cégnek. Ugyan a műszaki paraméterei nem egyeznek, de külsőre teljesen úgy néz ki mint egy Murciélago.

Természetesen a motort sem a Lambo szállítja a perzsa vállalkozásnak, hiszen egy sokkal kommerszebb, 3,8 literes V6-os egység teszi benne a dolgát, amely a Hyundaitól származik. Gyorsulási adatok nem állnak rendelkezésre, de a végsebesség a cég szerint elérheti a 280 km/h-át is. Moradi szerint egyébként a kommersz motornak köszönhetően sok helyen szervizelhető az autó, ami mindenképpen előny. A későbbiek folyamán V8 és V10-es erőforrások is elképzelhetőek. Ha lesz rá elég érdeklődő, az iráni cég 50-100 darabot tervez gyártani a hasonmásból.

Azt nem tudni, hogy a Lamborghini mit szól ehhez az egészhez:)






(Webrádió)

Címkék

Lamborghini Murciélago replika
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!