Ki nyer ma sorozatunk ismét folytatódik: BMW M3 vs Mercedes-AMG A45

Autók, 2017.02.12

A 450 lóerős M3-as, illetve 381 lóerős Mercedes-AMG A45 feszült egymásnak a versenypályán. Vajon ki nyeri a gigászok csatáját?

Aki kicsit is ért az autókhoz, annak biztosan nem kell bemutatni a BMW ikonikus sportautóját, az M3-ast. A bajorok szedánja leginkább bivalyerős motorjáról, klasszikus hátsókerékhajtásáról és stabil futóművéről híres, a nem kevésbé szemet gyönyörködtető forma mellett. 

Az egyik legnagyobb vetélytárs a szintén német Mercedes, amely nemrég rukkolt elő az M3 ellenfelének szánt A45 AMG-vel. A házi tuningcég kiváló munkát végzett, hiszen a viszonylag kis lökettérfogató motor nem kevesebb, mint 381 lóerőt teljesít. A 2 literes turbó motor a meggyőző teljesítménynek köszönhetően 4,2 másodperc alatt repíti százas tempóra a kis kompaktot. A BMW ellenben 3 literes biturbó motorja 450 lóerőt teljesít és 4,1 másodperc alatt katapultálja a sportautót százra. A kis Merci mintegy 80 kilóval könnyebb a bajor erőgépnél. 

A videóban látható M3 a Supercars of London-os Paul Wallace-é, míg a kis A45-öt a Racing YouTube csatornás Archie Hamilton hajtja. A Merci szépen állta a sarat a BMW ellen, amely főleg összkerékhajtásának köszönhetően lepte meg a bajor szedánt. A nagyobb lökettérfogat azonban szinte mindig győzelemhez segítette az M3-ast.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!