Kicsi a bors, de erős: BMW M2 vs Ford Mustang V8

Autók, 2016.07.11

A brit Evo magazin ismét két nagyágyút vett górcső alá, ezúttal a BMW üdvöskéje, az M2 kupé és a Ford Mustang GT mérte össze tudását a negyed mérföldes aszfaltcsíkon.

Aki kicsit is jártas a gyorsulási versenyek világában, az tudja, hogy nem minden esetben az az autó nyer, amelyik a több lóerőt tudja felmutatni. Van ugyanis egy kg/lóerő arány, amely sokkal fontosabb, ugyanakkor a váltó és a pilóta személye sem elhanyagolható tényező.

Az Evo magazin mindig nagyon érdekes autókat ugraszt egymásnak, nem volt ez másként most sem, hiszen a brit csapat egy BMW M2 kupét és egy Ford Mustang GT-t
eresztett össze. 

A Mustang motorja nagyobb és erősebb, hiszen az 5.0 literes V8-as blokkból 415 lóerőt sajtoltak ki az amerikaiak, míg a bajor szépséget "csak" egy 3.0 literes de turbós aggregáttal látták el, amely 365 lóerőt teljesít. A mérlegelésnél azonban rögtön kiderül, hogy a Mustang nehezebb, 1720 kg-ot nyom, míg a kis BMW kupé mindössze 1570 kg. Ráadásul az M2-est egy elképesztően gyors, duplakuplungos DCT automata váltóval szerelték fel, míg a Mustangban egy szokványos 6 sebességes manuális teszi a dolgát.

A duplakuplungos BMW villámgyorsan vált, részben ennek és könnyebb súlyának is köszönhetően alaposan állva hagyja a Ford "behemótját".

Nézze meg Ön is a párviadalt, érdemes.

www.youtube.com/watch?time_continue=160&v=2JuNcF2X54g
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!