Közel 170 km/h-val száguld a világ leggyorsabb traktorja

Autók, 2019.06.27

Elképesztő, de közel 170 km/h-val száguldott egy speciálisan átalakított traktor, amely megdöntötte a korábbi rekorder végsebességét.

JCB Fastrac A JCB által felkészített "mezőgazdasági jármű" egész pontosan 166,7 km/h-ás végsebességet ért el, ami valljuk be, hogy ebben a kategóriában nem rossz teljesítmény.  



A traktoron természetesen számos aerodinamikai változtatást kellett eszközölni, amelyet egyébként egy 7,2 literes és hathengeres DiselMax motor repített előre. A korábbi rekordot egyébként az angol Top Gear autós magazinból megismert pilóta, The Stig tartotta 140,4 km/h-val.

A hatalmas monstrumot mozgató motor egyébként 1000 lóerő és 2500 Nm nyomaték leadására képes. Lord Bamford, a JCB elnöke elmondta, hogy régóta dédelgették az álmot, hogy megdöntsék a leggyorsabb traktor világrekordját, amelyre azért is ilyen büszke mert a szakértő csapatnak köszönhetően nagyon rövid idő alatt sikerült elérni.  

A JCB neve nem ismeretlen az extrém gyorsaságot kedvelő rajongók körében, hiszen a cég járműve, amely szintén dízel meghajtású volt, több mint 563 km/h-val száguldott a kiszáradt bonnevillei tómederben.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!