Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo-márkatalálkozóját rendezik Zánkán

Autók, 2017.07.05

Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo-márkatalálkozóját tartják szombaton Zánkán, az AlfaCity elnevezésű rendezvényre több mint 1200 Alfa Romeót várnak, és bemutatják az olasz gyártó első szabadidőautóját, a Stelviót is - közölték a szervezők az MTI-vel.

A www.alfaamore.hu internetes közösség által szervezett fesztivált tizenegyedik alkalommal rendezik meg. Az elmúlt években rendre 800 fölötti autó és mintegy 3-4 ezer ember fordult meg AlfaCityben, idén a szervezők arra számítanak, hogy a tavalyihoz hasonlóan, több mint ezer Alfa Romeo érkezik Zánkára, az Erzsébet-táborba.

A rendezvényre minden évben több mint száz autó külföldről érkezik, idén is több alfást várnak Olaszországból, Horvátországból, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából, de Lengyelországból és Csehországból is jelezték részvételüket.

A programok között a Stelvio bemutatója mellett oldtimer és youngtimer kiállítás, sportversenyek, sárkányhajózás és szimulátor verseny szerepel, majd kora este a Hősök zenekar ad koncertet.

Az Alfa Amore 2004 áprilisában indult el azzal a céllal, hogy összefogja a magyar Alfa Romeo-tulajdonosokat, de közlésük szerint feladatuknak tekintik az idén 107. születésnapját ünneplő márka hagyományának ápolását, hírnevének továbbvitelét is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!