Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozója Balatonfüreden

Autók, 2014.07.06

Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját tartja szombaton Balatonfüreden az idén tíz éves Alfa Amore online közösség, amelyen bemutatják a márka legújabb modelljét és koncertet ad mások mellett Sipos F. Tamás és Zséda - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Alfa Romeo-találkozó Balatonfüreden Az Alfa Romeo tulajdonosok alkotta közösség minden évben AlfaCity néven rendezi meg hagyományos találkozóját, amelyet idén Balatonfüreden, a most SunCity-nek hívott régi görög faluban tartanak várhatóan több mint ötszáz autó részvételével.

Az olasz gyártó az év elején mutatta be legújabb modelljét, az ultrakönnyű, középmotoros 4C-t, amelyet a találkozó résztvevői is láthatnak.

Az egész napos találkozón fellép Sipos F. Tamás és Zséda is, valamint a Gyula egyedül jön együttes, emellett az Eötvös cirkusz előadását is megtekinthetik az érdeklődők.

Megválasztják a találkozó legszebb Alfáját és a legszebb 145-ös modellt, amely idén ünnepli 20. születésnapját, de lesz úgynevezett 1/100-as verseny is, amelyen századmásodpercre pontosan kell feladatot teljesíteni.

Az Alfa Amore 2004 áprilisában indult el azzal a céllal, hogy összefogja a magyar Alfa Romeo tulajdonosokat, de közlésük szerint feladatuknak tekintik a 104 éves márka hagyományának ápolását, hírnevének továbbvitelét is. Jelenleg mintegy 4 ezer taggal működik az online közösség, legnagyobb találkozójukat, az AlfaCity-t nyolcadik alkalommal szervezik meg, amelyen minden évben mintegy ötszáz autó vesz részt, de 2010-ben ezer Alfa Romeo fordult meg az akkor Komáromban tartott eseményen.
(MTI)

Galériánk

Alfa Romeo-találkozó Balatonfüreden Alfa Romeo-találkozó Balatonfüreden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!