Lexus LFA Nürburgring Edition: Elképesztő autó, elképesztő áron eladó!

Autók, 2016.03.15

Több mint 6 millió eurót kér, a mindössze 50 példányban gyártott Lexus LFA Nürburgring Edition sportautójáért egy német autókereskedés.

Lexus LFA Nürburgring Edition
A Toyota mintegy 4 évvel ezelőtt, 2012 végén fejezte be igazi szupersportautójának, a Lexus LFA-nak a gyártását. A gyönyörű vonalvezetésű, V10-es motorral szerelt és 553 (412KW) lóerős autóból mindössze 500 darabot gyártottak a japánok, amelyből 50-et speciális kiegészítőkkel láttak el, ez volt a Nürburgring Edition, amelyet a híres német pályáról neveztek el, persze nem véletlenül. Amíg a "gyári" LFA ára mintegy 375.000 dollár körül mozgott, addig az egyedi kiadásért 70 ezer dollárral többet kért a Toyota. Lássuk akkor, hogy mivel tudott többet ezért a pénzért a szépséges Lexus. A lóerőkúra nem volt jelentős, mindössze 10 lovat hozott az egyébként sem gyenge méneshez, valamint nagyobb méretű első spoilert, egy hatalmas fix állású hátsó szárnyat, egy újragondolt sport futóművet és finomhangoltak a 6 sebességes szekvenciális váltón is. Az új könnyűfém felniknek és gumiknak köszönhetően a Nürburgring verzió a gyári LFA idejéből mintegy 8,85 másodpercet faragott le a tesztpályán. 


A rendkívül ritka sportautó újkorában is drága volt, de jelenlegi tulajdonosa 6.430.000 euróért kínálja eladásra, amely akkor is rengeteg, ha hozzátesszük, hogy a 00275-ös sorszámú autóban mindössze 680 km van és a Toyota Motor Company elnök-vezérigazgatója, Akio Toyoda is kézjegyével látta el. Akit azonban a gigászi vételár nem riaszt el, itt megtalálja az LFA hirdetését.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!