Margit nooormális? MIG gázturbinát építettek egy E30-as BMW-be

Autók, 2018.10.17

A gyorsulási versenyek sztárjai szoktak lenni azok a járművek, amelyekbe repülőgép hajtóművet szerelnek. Valószínűleg ezt a népszerűséget irigyelhette meg az az orosz srác is, aki egy MIG23-as turbináját építette be egy öreg E30-as BMW-be.

MIG23 indító gázturbinás BMW E30 Csakhogy repülőgép hajtómű helyett ez esetben a választás egy MIG23-as vadászrepülőgép fedélzeti gázturbinájára esett (APU). A TS-21 turbina feladata eredetileg a Mikojan fő hajtóművének beindítása volt. A TS-21 indító gázturbina nagyjából 60-70 lóerős teljesítménye nem tűnhet soknak, viszont nyomatékban elég erős, hiszen 400 Nm körüli értéket tud produkálni. A hangorkán, a füst és a lángok pedig valami elképesztő feelinget hoznak. Mondjuk nem irigylem az orosz srác szomszédait.  

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon honnan lehet MIG23-as indító turbinát szerezni? A válasz egyszerű, az orosz férfi az egyik Youtube követőjétől kapta, méghozzá ingyen. Sőt, ha valakit érdekel, van még neki kettő, amitől adott esetben ingyen is megválna.

(Webrádió)

Címkék

TS-21 MIG23 BMW E30
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!