Még a Sennánál is brutálisabb lesz a McLaren Elva

Autók, 2019.12.26

Nos mi tagadás, az angol gyártó az egyik kedvencem, főleg miután piacra léptek a 720S-el, meg a műremeknek is beillő Sennával. Most azonban ezeken is szeretne túlszárnyalni a wokingi gyártó.

McLaren Elva Nem meglepő tehát, hogy a limitált darabszámban készülő brutális szupersportautót a TopGear csapata is górcső alá vette. Sajnos egyelőre "csak" egy nem működő show cart tekinthetett meg a tekintélyes angol autós magazin is, viszont a látvány önmagáért beszél. A szatén kék színű Elva így fog kinézni akkor is, amikor legördül majd a gyártósorról.

Az autó egy hamisítatlan speedster, még szélvédője sincs. Ráadásul a tervek szerint karcsúbb lesz, mint a pehelykönnyű Senna, amely mindösszesen 1198 kg-ot nyom a mérlegelésnél. Ami a pedig a legjobb az egészben, hogy a McLaren Elva is megkapja a világbajnok 4.0 literes V8-as ikerturbós motort, amely a kétüléses speedsterben a tervek szerint 804 lóerőt fog teljesíteni 800 Nm nyomaték kíséretében. Ez ugye 3 másodperc alatti százas sprintet jelent, valamint álló helyzetből sem kell 6,7 másodpercnél többet várni, hogy az autó 200-al száguldjon.

Az exkluzív Elvából mindössze 399 darabot tervez gyártani a McLaren, az árcímkéje sem egyszerű földi halandónak való, hiszen 1.690.000 dollárt kérnek érte, ami mai árfolyamon nézve 503.620.000 Ft. Nem semmi.


(Webrádió)

Címkék

McLaren Elva Top Gear
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!