Megjelent a Tesla a magyar piacon

Autók, 2015.06.15

Megjelent a magyar piacon az elektromos autókat gyártó Tesla, elsőként felsőkategóriás modelljét vezette be, amelyet flottaautóként, tartós bérleti konstrukcióban kínál - tájékoztatta a Business Lease mobilitási szolgáltató az MTI-t hétfőn.

A szolgáltató a Tesla Europe vállalattal együttműködésben Kelet-Közép-Európában elsőként Magyarországon kínálja a cégvezetői autók szegmensébe illeszkedő modellt, az év végéig azonban Szlovákiában és Csehországban is ezzel a flottakonstrukcióval jelenik meg. A Tesla autói normál kereskedelmi forgalomban nem kaphatók jelenleg ezeken a piacokon.

Az S modellt a flottapiac felső szegmense számára szánják, így a Business Lease csak teljes szolgáltatáscsomaggal kínálja. Ez magába foglalja az autót, egy intelligens töltőberendezést és ennek üzembe helyezését, továbbá a különféle költségeket.

A Tesla S egy feltöltéssel 400-500 kilométert képes megtenni.

A közleményben Vincent van der Meijdent, a Business Lease ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy nagy érdeklődést tapasztalnak a régióban a modell iránt. A cég arra alapoz, hogy a tiszta autók iránt érdeklődő cégvezetők különösen nyitottak az új technológiákra.

A cégvezető az előzetes várakozások alapján a régiós piacon 2015-re 25, 2016-ra 80 autóval bővülő Tesla-portfólió kialakításával számol.

A Business Lease Csoport az AutoBinck Holding N.V. teljes tulajdonú leányvállalata, teljes portfóliója 45 ezer autóból áll. A Business Lease teljes körű operatív lízing és mobilitási megoldások szolgáltatója Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Romániában.

Magyarországon az e-mobilitás terjedését a Jedlik Ányos Terv keretében támogatja a kormány, a program elkészültét június elején jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormány a közeljövőben tárgyalja a dokumentumot, amely ösztönzőket és szabályozási feladatokat tartalmaz az elektromos közlekedés elterjesztésének segítésére. A tervek szerint engedélyezik például az elektromos autók számára a buszsávok használatát, útdíj- és parkolási, illetve adókedvezményeket nyújtanak.

Az előrejelzések szerint 2050-re az újonnan értékesített autók 70 százaléka elektromos, hibrid, vagy plug-in típusú jármű lehet Magyarországon.

Az elektromos meghajtású autókat gyártó, kaliforniai székhelyű Tesla Motors autógyárat 2003-ban alapították, tulajdonosai között van a Daimler AG és a Toyota. Első termékének sorozatgyártása 2008-ban indult, modelljei iránt évről évre nő a kereslet, az idei terv már 55 ezer jármű legyártása. A cég részvényei a New York-i tőzsdén forognak, 2015 első negyedéve után 52 százalékkal 893,3 millió dollárra emelkedő árbevételről és 154,2 millió dollár veszteségről számolt be a cég, ez utóbbit a magas fejlesztési költségek magyarázzák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!