Megújulnak a Győrben is gyártott Audi A3 modellek

Autók, 2016.04.06

Megújulnak a Győrben is gyártott Audi A3 modellek - tájékoztatta a gyártó Audi Hungaria Motor Kft. szerdán az MTI-t.

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a gyárban folyamatosan vezetik be az újításokat, az új modellek májustól jelennek meg az értékesítési kínálatban.

A modellek készítéséhez csak kisebb átalakítási munkákra volt szükség a gyártósoron - tette hozzá.

Közleményük szerint az Audi A3 még sportosabb és kifejezőbb megjelenésű lesz.

Az új modellekbe két új fejlesztésű motor is kerül, egy három hengeres, illetve egy két literes, TFI hét fokozatú váltós erőforrás, amely Győrben készül. A beépített újdonságok közé tartozik az Audi virtual cockpit, egy innovatív kezelő- és kijelzőrendszer.

Az Audi Hungariánál a 2013-ban megnyitott járműgyárban összesen több mint 240 ezer Audi A3 Limousine készült. A győri modellnek a legnagyobb piaca az Amerikai Egyesült Államokban van.

A nyitott tetős Audi A3 Cabriolet-ból több mint 40 ezer darabot készítettek eddig Győrben, amelyek a legnagyobb arányban Németországba kerültek.

Az Audi Hungaria járműgyárában jelenleg mintegy négyezren dolgoznak három műszakos munkarendben.

Az Audi Hungaria Motor kft. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszernek központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket.

2015-ben a vállalatnál 2 millió 22 ezer 520 motort és 160 ezer 206 jármű készült. Árbevétele 2015-ben 7,906 milliárd euró volt. A vállalat jelenleg Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!