Mercedes-Benz CLK GTR: Száguldó ezüstnyíl 1,5 millió dollárért eladó

Autók, 2014.03.16

Talán kevesen tudják, de a Mercedes-Benz egy meglehetősen kis példányszámú szupersportatóval lepte meg az ezredforduló előtt a csillagos márka tehetős rajongóit. A Mercedes mindössze 25 darabot gyártott 1998 és 1999 között a hangzatos nevű CLK GTR változatból, amely természetesen a FIA GT1 előírásainak is megfelel.

Mercedes-Benz CLK GTR előről A képen is látható szépség a 17-es sorszámot kapta a 25-ből, kilométerórájában pedig csak 1500 mérföld, azaz valamivel több mint 2400 km látható. Az amerikai, egészen pontosan floridai tulajdonos potom 1,5 millió dollárért meg is válna a brutális kinézetű CLK GTR-től.

A Mercedes-Benz természetesen úgy konstruálta meg GTR-t, hogy az versenypályán és utcai használat során is helyt álljon és a lehető legnagyobb élményt nyújthassa szerencsés
tulajdonosa számára. Ehhez partner az elképesztő 6,9 literes V12-es AMG motor is, amely bődületes 612 lóerőt és 775 Nm nyomatékot szabadít az aszfaltra a hátsókerekeken keresztül. A nem mindennapi "vasalódeszkával" felszerelt CLK GTR a gigantikus motornak köszönhetően 3,8 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, míg a végsebessége 320 km/h.

Annak, aki meg szeretné vásárolni ezt a ritkaságot, alaposan a zsebébe kell nyúlnia, hiszen az autóért mintegy 337.500.000 forintnak megfelelő dollárt kér tulajdonosa.
(Webrádió)

Galériánk

Mercedes-Benz CLK GTR előről Mercedes-Benz CLK GTR előről
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!