Michelin téli gumiabroncsok az abroncskereső segítségével is kiválaszthatók

Autók, 2017.12.26

A megfelelő téli gumi megtalálása nem mindig a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, főleg ha annyira nem is értünk hozzá.

Michelin téli gumi A Michelin weboldalán azonban ehhez is segítséget kapunk. A megfelelő abroncs kiválasztásához elengedhetetlenül szükségesek a következő adatok: gyártási év, gyártmány, motor típus, modell, termékcsalád. Minden autó kézikönyvében elérhetők ezek az adatok, így azt csak elő kell vennünk. A már fent lévő gumiról le kell olvasni a jelenlegi abroncsméretet, ami szintén jó támpontot ad az új gumi kiválasztásához. Figyeljünk oda, hogy ha téli gumit vásárolunk, akkor a jelenlegi téli gumi adatait írjuk fel, ha pedig nyárit, akkor értelemszerűen azt. Ha ezek az adatok a rendelkezésünkre állnak, akkor már jó eséllyel tudjuk kiválasztani a megfelelő téli gumit is. A Michelin a téli abroncsokat más és más időjárási körülményekhez tervezi, ezt jó szem előtt tartani. A Michelin Alpin kifejezetten a városi autókhoz lett tervezve, míg a Michelin Pilot Alpin a nagyobb teljesítménnyel rendelkező, sportosabb kocsikhoz. A Michelin honlapján elérhetők az aktuális hírek itt.

Michelin téli gumi tippek, amit érdemes megfogadnia

A Michelin természetesen pár tippet is ad számunkra, hogy télen milyen abroncsokat érdemes használni. A hó és a jég miatt is kifejezetten veszélyes a téli időszak az utakon. Azok, akik megfelelően tájékozottak a téli vezetéssel kapcsolatban, azoknak természetesen semmitől sem kell tartaniuk, hiszen egy jó téli abronccsal és megfelelő vezetési tudással minden probléma kiküszöbölhető. A 3 PMSF minősítéssel rendelkező téli abroncsokat kifejezetten a havas utakra fejlesztették ki. Az M+S jelölésű abroncsok a saras és havas útszakaszokra ideálisak. A jármű és az út között az abroncsok az egyedüli kapcsolat, ezért mindig megfelelő abroncsot kell felszereltetni a kocsinkra.

Micheline véleménye a 4 évszakos gumikról

Hanyagoljuk a négy évszakos abroncsokat és mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat szereltessük fel. Figyeljük meg a helyi időjárási viszonyokat, és ha havas az út, amin legtöbbször vezetnünk kell akkor mindenképpen 3 hegycsúcs és hópehely szimbólummal rendelkező téli gumit válasszunk. Ha különösen nagy terhelésnek tesszük ki nap, mint nap a kocsit, akkor érdemes a megfelelő terhelhetőségű abroncs mellett dönteni. A gyártó mindig közli az erre vonatkozó adatokat is. A hosszú élettartam, a biztonság és az üzemanyag-takarékosság a legfontosabb 3 szempont, amit vásárlás előtt érdemes mérlegelni. A nedves vagy havas felületen mindenképpen a fékút hossza az, amely döntő lehet, hiszen ezzel életet is menthetünk. Az abroncsokból mindig érdemes a minőségi termékek mellett letenni a voksunkat, hiszen ez egy hosszú távú befektetés, egyáltalán nem biztos, hogy egy szezonra vásároljuk meg. A hosszabb élettartamú abroncsok mindig visszahozzák az árukat, ezt soha ne felejtsük el.

Mit tegyünk a kocsiba télen?

A gumiabroncsok élettartamát mi magunk is meghosszabbíthatjuk. Mindig tartsuk be a nyomás értékeket, amit a gyártó meghatároz, hiszen ha túl alacsony, akkor gyorsabban is kopik az abroncsunk, emellett ne lepődjünk meg, ha az üzemanyagfogyasztás is emelkedni fog. A kerék kiegyensúlyozást sűrűn végezzük el, hiszen ha ez nem történik meg, akkor feszültség keletkezik a kerekekben. Ilyenkor nagyobb sebesség esetén gyakori a vibráció. Mindig figyeljünk oda, hogy mit viszünk magunkkal a kocsiban, hiszen a felesleges terhelésnek köszönhetően is gyorsabban kopnak a kerekek. Ha van olyan rekesz vagy bármi más az autóba, ami teljesen felesleges akkor azt inkább tartsuk a garázsban. Forgassuk rendszeresen az abroncsokat, hogy a kopásuk is egyenletes legyen. A futóműbeállításokat mindig végezzük vagy végeztessük el időben, hogy simább legyen a haladásunk és a gumiknál ne következzen be a ferdekopás. Ha ezekre odafigyelünk, akkor sokkal hosszabb élettartamú lesz a gumiabroncsunk.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!