Motorsport Games - Szántó továbbjutott driftben, Tóth harmadik az F4 szabadedzésein

Autók, 2019.11.01

Szántó Zoltán a péntek esti kvalifikáción a legjobb 16 közé jutott driftben, míg Tóth László mindkét szabadedzésen harmadik lett a Formula-4-esek mezőnyében a Róma melletti Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Games-en.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által létrehozott és első alkalommal sorra kerülő "autósport-olimpia" első versenynapján csak a driftesek számára rendeztek kvalifikációs futamot, a többi résztvevőnek szabadedzései voltak.

A Magyarországot képviselő Szántó Zoltán 51 pontot szerzett, ezzel 13. lett a 22 fős mezőnyben a driftesek villanyfényben rendezett esti futamain, így szombaton a legjobb 16 között folytathatja szereplését.

Tóth László a Formula-4-esek 20 fős mezőnyében az első és a második szabadedzésen is a legjobb köridőért küzdött, végül mindkét gyakorláson meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Ám míg a délelőtti tréningen fél másodperc volt a hátránya az élen záró és hazai közönség előtt szereplő olasz Andrea Rosso mögött, úgy a délutáni edzésen már csak két tizedmásodperccel maradt el Rosso legjobb köridejétől.

Szimulátorban a 29 fős mezőnyt három csoportra osztották, magyar részről Báder Benjámin a második turnusban foglalhatta el a helyét, és az egyórás gyakorlás első pillanatától kezdve az élmenőkkel küzdött a legjobb köridő eléréséért. Végül második lett a saját csoportjában, kettő tizedmásodperccel lemaradva ausztrál riválisától. Bádernek ez az összesítésben hatodik helyet ért, szombaton pedig további szabadedzésre, majd időmérőre, valamint este a 12 leggyorsabb szimulátoros részvételével a nagydöntőre is sor kerül.

Nehezebben indult a Motorsport Games a túraautós viadalon részt vevő Kiss Norbert számára. A kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok a közvetlen élmezőnyt nem tudta megszorongatni az Alfa Romeo Giuliettával, az első gyakorláson 12., a másodikon 11. lett a 20 fős mezőnyben. A 34 éves szombathelyi versenyző ugyanakkor több mint egy másodpercet javított a legjobb köridején a délutáni szabadedzésen, és abban bízik, hogy a szombati időmérő edzésre a versenyautón végrehajtott néhány változtatás segítségével tovább gyorsulhat majd.

Gokart szlalomban a szabadedzés végére megérkező heves esőzés miatt a magyar párosnak csak az egyik tagja, Németh Bálint tudott mért köröket teljesíteni, ez azonban nagyon jól sikerült, sokáig az első helyen tartva Magyarországot. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt az utolsó két párban versenyzőket már nem engedték felhajtani az ügyességi pályára, így Kiss Dorka mellett egy dán, egy német és egy szerb gokartos sem jutott lehetőséghez. Ők szombaton teljesítik majd ezeket az elmaradt köröket, még mielőtt a kvalifikációra sor kerülne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!