Néha a Tesla robotsofőrje is hibázik, azaz ne aludjunk vezetés közben!

Autók, 2016.07.12

A Tesla élen jár jó néhány futurisztikus fejlesztésben, legyen az elektromos autó vagy éppen az emberi beavatkozást nem, csak figyelmet igénylő robotpilóta. A rendszer kiváló, de koránt sincs készen, amelyet több súlyos baleset is bizonyít, amely főleg a sofőrök oda nem figyelése miatt következett be.

A tesztek gőzerővel zajlanak a Teslánál az automata üzemmódról, azonban azt sokan elfelejtik, hogy a fejlesztések erőteljesen béta üzemben működnek. A Tesla tulajok száma folyamatos emelkedést mutat, így nem meglepő, hogy egyre többen töltenek fel videót, amint éppen olvasnak, kártyáznak vagy éppen szkanderoznak vezetés közben, mialatt a robotpilóta teszi a dolgát. Néhány bátor sofőr még aludni sem rest "vezetés" közben. A Tesla rendszere azonban még koránt sem nevezhető késznek, ezt bizonyítja az a második komoly baleset is, amely Pennsylvania államban történt. Egy hónapja pedig szintén meghalt egy ember, eddigi adatok szerint a robotpilóta hibája miatt.  

Az Inside Edition összegyűjtött egy rakást azokból a videókból, amelyet a Tesla tulajdonosok töltöttek fel, amint éppen "mást csinálnak" vezetés közben. Az egyik durva esetben a sofőr az anyósülésen ül, amint éppen a sztrádán megy az autó erős forgalomban.  


Egy biztos, a Tesla rendszere noha elképesztően jó már most is, azért a gyáriak szerint sem árt odafigyelni, hiszen bármikor szükség lehet emberi beavatkozásra.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!