Nem csak extravagáns, de jól is megy a legújabb Honda Civic Type R

Autók, 2017.10.08

A Type R mindig is fogalom volt Hondás berkeken belül, hiszen a sportverzió amellett, hogy jól nézett ki, általában pörgős motorjairól volt híres.

Honda Civic Type R 2018 Annak ellenére, hogy a Honda már anno az S2000-es roadster 2 literes szívó motorjából is ki tudott préselni 240 lóerőt, a legújabb Type R esetében a turbó mellett döntött.

A forma valami elképesztően futurisztikus, de már koránt sem tűnik annyira idegennek, mint egykoron az "ufo" Civic esetében. Ahogyan azt fentebb már említettem, a Honda a turbó mellett tette le a voksát a 2018-as Civic Type R esetében, amelynek 2 literes feltöltős motorja 315 lóerőt és 400 Nm nyomatékot teljesít. Az erőforrás az első kereket hajtja és kizárólag 6 gangos kézi váltóval kapható.  

Az autó 5,7 másodperces százas sprintre képes, míg a végsebessége, valahol 272 km/h-ban korlátozódik és mindezt viszonylag környezetbarát módon teszi.

A kinézete alapján versenypályára termett új Civic Type R-t az amerikai Autobahn Country Club egyik tagja táncoltatta meg kicsit az illinoisi Joliet pályáján. Talán nem meglepő de a tesztkörök után elragadtatva szállt ki a sofőr a kocsiból.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!