Nőttek a Porsche eladásai áprilisban

Autók, 2014.05.08

    Stuttgart, 2014. május 8., csütörtök (MTI/APA/dpa) - Áprilisban elsősorban az új Macan modell európai értékesítési sikerének köszönhetően növelte eladásait a Porsche.

Világszerte 16 ezer 297 autót értékesített áprilisban a Porsche, 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az Európában elsőként piacra vitt új modell, a Macan értékesítési sikerének köszönhetően az eladások 23,4 százalékkal 6325-re emelkedtek. Ebből 2659 autó talált Németországban gazdára.

A Macan április óta kapható Európában és a Közel-Keleten. A modellből eddig kétezer példányt értékesítettek.

Az Egyesült Államokban viszont, ahol júniusban kezdik meg az új modell értékesítését, az eladások áprilisban nem változtak. Ennek oka a Porsche szóvivője szerint a tavaly áprilisi eladási sikereknek köszönhetően létrejött magas bázisban keresendő.

Ázsiában kissé csökkentek a Porsche eladásai az idén áprilisban, Kína kivételével, ahol 14,3 százalékos növekedést ért el.

Az idén januártól áprilisig a Porsche 54 ezer 960 autót értékesített, 5,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legsikeresebb modellnek az idén a Panamera bizonyult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!