Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Ördögien jó: 666 lóerős Nissan GT-R a Litchfieldtől

Autók, 2017.06.04

20 éve, hogy a Litchfield megnyitotta műhelyét az Egyesült Királyságban, a jeles dátumot egy nagyszerű autóval kívánta megünnepelni a főleg olasz, német és japán sportautókra szakosodott tuning cég.

A választás így az örök kedvencre, a Nissan GT-R-re esett, amelyhez egyedi optikai és motor csomagot is kínálnak LM20 néven.  

Céljuk nem a leggyorsabb GT-R létrehozása volt, sokkal inkább egy olyan autóé, amelyet versenypályán és utcai körülmények között is nagyszerűen lehet használni, ergo nem kell kompromisszumot kötni. A futómű átépítése során Bilstein Damptronic gátlókat és Eibach rugókat használtak.  

A karbon optikai szett tökéletesen illeszkedik a GT-R-hez, nem mellékesen jobb aerodinamikai tényezővel látja el a sportautót. A Litchfield a féktárcsákat is nagyobbra cserélte, méghozzá 400 mm-es Alcon darabokra.  

Persze a motor sem maradhatott érintetlen a cég 20. évfordulója alkalmából, amelynek teljesítménye 666 lóerőre emelkedett, így a brutális GT-R 2,6 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, míg a végsebessége valahol 325 km/h körül alakul.  

A Lichfield stílszerűen csak 20 darabot készül legyártani az LM20-as modellből, amelyre 3 év garanciát is vállal.

(Webrádió)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!