Őrület: Renault Clio motorral szerelte a Mazda RX-8-at

Autók, 2017.03.12

Az internet minden nap tud újabb és újabb meglepetéssel szolgálni, jelen esetben egy litván sofőr cserélte Mazdája Wankel motorját egy mindössze 70 lóerős Renault Clio egységre.

Mazda RX-8 Renault Twingo motorral
A Mazda talán egyedüliként elkötelezett híve a Wankel technológiának, amely egyeseknek űrkorszakinak is tűnhet. Az ismertebb nevén bolygódugattyús motor szenzációs ötleten alapszik, sajnos azonban van néhány gyermekbetegsége, amely megoldásra vár. A Wankel motor élettartama sajnos nem túl hosszú, ezért van az, hogy rengeteg RX-8 tulaj cserélt vagy fog cserélni egységet járművében. Egy litván sofőr megelégelhette a bolygódugattyús motort, hiszen saját autójába inkább egy 1,4 literes kis Renault erőforrást szereltetett és így árulja kedvencét, mintegy 3500 Euróért.  

Az egyébként 2004-es RX-8-as Mazda motorterébe épített Renault aggregát mindössze 70 lovas és 160.000 km van benne. A Wankel motor egyébként gyengébbik változata is 192 lóerőt tudott.  

Az biztos, hogy keveset fogyaszt, de szinte semmilyen örömöt nem tud nyújtani leendő új gazdájának, a viszonylag alacsony étvágyat leszámítva.  

(Webrádió)

Galériánk

Mazda RX-8 Renault Twingo motorral Mazda RX-8 Renault Twingo motorral
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!