Retróautók bemutatója és kiállítása Csepelen

Autók, 2014.04.22

A hatvanas. hetvenes és nyolcvanas évek Magyarországra jellemző autótípusainak rajongói találkoznak egymással a hétvégén a csepeli Orion Parkban; péntektől vasárnapig itt rendezik meg ugyanis az idei Retropartyzánok fesztivált.

Meleg Norbert, a Veterán Zsiguli Egyesület titkára az MTI-nek elmondta: az ingyenes rendezvény kiállítási részén mintegy 100 járművet mutatnak be a több ezer érkező rajongónak, akik veterán járműveikkel folyamatosan változó szabadtéri kiállítást is alkotnak.

Mint mondta, éves rendezvényük egyfajta kiegészítője és megkoronázása a rendszeres egyesületi munkának, amelyben helyet kap publikációk kiadása éppúgy, mint az egyes autótípusok történetének ismeretterjesztő igényű feldolgozása weboldalukon. Egyben arra is lehetőséget kínál, hogy ki-ki bemutassa saját kincseit vagy épp beszerezhetetlen alkatrészek pótlásáról egyeztessen a többi rajongóval.

A programban így helyet kapott egy kiállítás a szocializmus híres és hírhedt szolgálati járműveiről, a rendőrségi járművektől a sárga angyalon keresztül a "nagy fekete autókon" át a Malév földi járműveiig. A kiállításon bemutatják azt a különleges, nyitott Polski Fiatot, melyben II. János Pál pápa is utazott, de megünneplik a Lada 1300-as 40. és a Skoda 1000 MB 50. "születésnapját" is.

A programban részt vesz több más klub mellett a Zaporozsec Klub, a Moszkvics Klub, a Polski 125 Klub, de az MZ-, Volvo-, Saab- és Skoda-veterán barátok mellett képviselteti magát az eseményen a klasszikus olasz autók klubja is.

A kiállítás pénteken délután négytől este nyolcig, szombaton reggel kilenctől nyolcig, vasárnap pedig reggel kilenctől délután négy óráig látogatható a csepeli Orion Parkban a Plútó utca 14. szám alatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!