Rolls-Royce Ghost-al nézett ki a versenypályára

Autók, 2017.03.15

A Rolls-Royce modelljeiről nem éppen a gyorsulási versenyek világa jut rögtön eszünkbe, pedig a Közel-Keleten a luxusautót sem kímélik és bizony egy kis gumifüstölést követően rajthoz is állnak a behemóttal.

A méregdrága Rolls-Royce belépő szintű modellje a Ghost, azonban még a "legolcsóbb" luxusszedán vételára is csillagászati halandó ember számára. A Rolls külseje ugyanakkor megtévesztő lehet, hiszen még a Ghost 6,6 literes biturbó V12-es motorja is elég virgonc módon mozgatja a hatalmas kasznit. Egész pontosan 4,9 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót, ami valljuk be nem rossz érték.  

A jármű tulajdonosa valószínűleg csak ki szerette volna próbálni az autó és egyúttal saját maximális teljesítményét, így egy masszív gumifüstölést követően rajthoz is állt a "bálnával".

Második alkalommal 12,98 másodperc alatt sikerült a negyed mérföldes táv, amely egy sportkocsinak is becsületére válna, persze azért léteznek ennél sokkal jobb idők is. Egy szó mint száz, nem rossz idő egy luxus szedántól:)

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!