Rövidtávfutó bajnok: Opel Ampera-e 200 lóerővel

Autók, 2016.09.11

A tisztán elektromos üzemű Opel Ampera-e kisautó jövőre debütál Európában, az Opel pedig egy rendkívül frappáns kis videóval csigázza fel a reménybeli vásárlókat, amelyen olyan versenyautókkal méri össze tudását, mint a versenypályára szánt Astra TCR. Igaz a megmérettetés csak 30 méterre szól.

Opel Ampera-e 30 méteres gyorsulási verseny
Az Opel jövőre tervezi bevezetni Európába az Ampera-e elnevezésű kis elektromos autóját, amelyhez most egy igen meggyőző reklám spot-ot adtak ki. A Chevrolet Bolt európai változata igazán meggyőző teljesítményre képes, mindezt hangtalanul teszi, ráadásul zéró emisszió mellett. 

A GM-hez tartozó Opel egy jópofa kis videót hozott össze, amelyen a zöld méregzsák olyan modellekkel veszi fel a versenyt, mint az Astra TCR, az Adam verseny változata az R2, valamint egy Corsa és egy Insignia OPC. Ezek közül az autók közül egyértelműen az TCR (Touring Car Racing) emelkedik ki a sorból, amelynek 2 literes turbó motorja nem kevesebb mint 330 lóerőt teljesít, súlya pedig a versenyszabályoknak megfelelően minimum 1,2 tonna lehet.

A gyorsulási verseny igaz csak 30 méterre szól, de az Ampera-e olyan nagy nevek előtt nyeri meg a megmérettetést, mint a TCR Astra, az Adam R2, illetve a két OPC. Mint azt már korábban említettük a tisztán elektromos üzemű Ampera-e 200 lóerős elektromotort kap majd, amelynek hatótávja 200 mérföld lesz várhatóan, amely mintegy 320 km.

Nézze meg Ön is a videót, érdemes!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!