Supercar Blondie elsőként vezethette a Devel Sixteen-t

Autók, 2018.11.09

Nem kis szerencse érte a Supercar Blondie néven Youtube videókat publikáló szőkeséget, hiszen a hölgy bepattanhatott az elvileg közel 5000 lóerős Devel Sixteen volánja mögé.

Supercar Blondie - Devel Sixteen
A Devel Sixteen modellből létezik egy prototípus, melybe a 12,3 literes V16-os erőforrást szerelték és amely elvileg képes leadni 5000 lóerőt. Blondie természetesen beszélt az alapító és design-ért felelős személlyel is, aki nem más, mint Majid Al Attar. A férfi elmondta, hogy a hírekkel ellentétben nagyon szeretné 2019 februárjában beindítani a gyártást. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy amit most vezetni fog, az nem az 5000 lóerős változat.  

A tervek szerint egyébként ha beindul a gyártás, rögtön a csúcsmodellel kezdik, tehát a két gyengébb változat még biztos várat magára. A V8-as verzió 2000, míg a 12,3 literes V16 négyturbós gyengített variánsa 3000 lóerőt teljesít majd a tervek szerint.

Az 5000 lóerős csúcsverzió induló ára 2,2 millió dollár, ami jelenlegi árfolyamon 622.600.000 Ft. Nem kis összeg, de ezért a teljesítményért teljesen reális.  

Kérdés persze, hogy addig sikerül-e kiküszöbölni a hibákat, melyekből a hírek szerint akad bőven. A legnagyobb problémát a hatalmas motor hűtése és az autó úton tartása okozza, tekintettel arra, hogy a végsebessége elvileg 514 km/h. Jelenleg bármilyen konfigurációval tesztelve is elszállt az útról.

(Webrádió)

Címkék

Devel Sixteen Supercar Blondie Majid Al Attar
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!