Tömör gyönyör fél percben: LaFerrari gyorsulás

Autók, 2016.04.24

Elképesztő videó demonstrálja a Ferrari szupersportkocsijának teljesítményét. Az "ágaskodó ló" legendája tovább él és továbbra sem kíméli a nyakat. Őrületes gyorsulás nulláról 344 km/h-ra.

LaFerrari
A Ferrarinál nem bízták a véletlenre és az Enzo szupersportkocsi utódjaként egy rendkívül izgalmas autót terveztek. Már a formaterv is telitalálat de persze az autó lelkét is egy brutálisan erős, a mai trendnek megfelelően hibrid hajtásra bízták, igaz a "kis" villanymotor mindössze 163 lóval járul hozzá a tetemes, 963 lóerős teljesítményhez. A 6,3 literes, V12-es szívómotor az elektromos hajtással elképesztő teljesítményre képes, amelyről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Az erőt persze uralni sem egyszerű feladat, amelyről egy olasz üzletember tett tanúbizonyságot hazánkban.


Visszatérve azonban cikkünk témájához, a LaFerrari gyorsulása tényleg elképesztő, mindössze 3 másodperc alatt százon van és 36 másodperccel a start után már 344 km/h-val száguldhatunk, amely az autó végsebességéhez közeli tartomány. Az biztos, hogy elementáris G erő nehezedik a sofőr és utasa nyakára, amely a váltásoknál látszik a legjobban. Nézze meg Ön is a videót, mindenképpen 
érdemes. 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!