Über brutál az 598 lóerős Audi RS3 a HGP-től

Autók, 2018.06.23

Szupersportautókat megszégyenítő gyorsulással bír az az Audi RS3 Quattro, amelyet a HGP Turbo vett kezelésbe. A legszebb az az egészben, hogy a tuning csomag bárki számára megvásárolható, aki elég tehetős hozzá.

Audi RS3 HGP Turbo
A német tuner nem bízta a véletlenre és igazi nagyágyút faragot, az egyébként sem lassúságáról híres Audi RS3-ból. A beavatkozásnak köszönhetően a kis csapotthátú 2,5 literes 5 hengeres turbós motorja 598 lóerőt teljesít 710 Nm nyomaték társaságában. A HGP új, nagyobb turbót rakott a motorra, alakított a szívósoron, lecserélte a teljes kipufogó rendszert és az ECU-t is finomhangolta. K&N direktszürő pedig már csak hab volt a tortára. Természetesen meg kellett erősíteni a gyári DSG automata váltót is, hogy elbírja a hatalmas lóerő és nyomaték többletet.  

A csomag díja annyira nem is vészes, "mindössze" 15.500 euró, a beépítés pedig még további 1400.

A lóerőkúra azonban önmagáért beszél, hiszen az RS3 mindössze 3,1 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, ami jobb mint mondjuk a Ferrari 458 Italiáé.  

A HGP Turbo elsősorban a motort vette kezelésbe, az optikát gyárinak hagyta, eltekintve a 19"-os OZ felniktől, amelyeken 235/35-ös Continental SportContact 6 gumik feszülnek.  

Így lesz egy Audi RS3-ből R8 verő szörnyeteg.

(Webrádió)

Címkék

Audi RS3 HGP Turbo
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!