Vajon ki nyer ma? Lamborghini Huracan vs Mercedes C63 AMG Morendi-Weistec

Autók, 2016.07.19

Alap esetben egy régebbi generációs szupersportautó nem igazán tudja felvenni a versenyt a legmodernebb Lamborghinikkel, kivéve persze, ha egy olyan neves tuning cég kezelésbe nem veszi az "idősebb versenyzőt", mint a Morendi-Weistec.

A két összeeresztett autó ezúttal egy C63 AMG Morendi-Weistec, valamint a nem túl régen bemutatott Lamborghini Huracan LP 610-4. A Huracan mellett szól, hogy könnyebb, villámgyors duplakuplungos váltója van, valamint összkerék meghajtású. A Merci motorházteteje alatt viszont egy 770 lóerősre felhúzott erőforrás teszi a dolgát, valamint a német erőgép sem egy 2 tonnás szörny.

Mint azonban az már többször is bebizonyosodott, nem minden esetben az erősebb autó nyer, ha negyed mérföldes gyorsulásról van szó.  

Az AMG Mercedes nagyon gyors, de a Gallardo utódja sem éppen lassúságáról híres. A 610 lóerő és az 5,2 literes V10-es motor nagyon szépen teszi a dolgát, nem is beszélve a 7 sebességes duplakuplungos váltóról, amely egy szempillantás alatt vált. Nem csoda tehát, hogy a Huracan tud meglepetést okozni. A bébi Lambo egyébként 3,2 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!