Versenypályán a Bugatti Divoval

Autók, 2020.07.03

Mindössze 40 darabot gyárt a Bugatti a több mint 5 millió dollár értékű Divoból, amelyet versenypályán történő "tesztelés" során kaptak lencsevégre.

Bugatti Divo
A Chiron alapokkal rendelkező Divo egy speciális limitált modell, amely esetében a mérnökök a leszorító erőre és a könnyebb súlyra koncentráltak, pont azért, hogy versenypályán könnyebben kezelhető legyen. A Divo külsőben jelentősen különbözik a Chirontól, azonban ne gondoljunk óriási tartalmi átalakításokra. Persze gyönyörű a forma, akár csak a Chiron esetében, de a Divo 90 kg-al több leszoító erővel rendelkezik, jobb a hűtése, javítottak a fékeken, négyes kipufogó rendszert kapott, valamint 35 kg könnyebb is "nagyobb" testvérénél.  

A mozgatásáról szintén az 1479 lóerős W16-os 8.0 literes quad turbós erőforrás gondoskodik, amely 1600 Nm nyomatékot termel. Mondanunk sem kell, hogy az autó brutális, mindössze 2,4 másodperc alatt katapultál álló helyzetből százas tempóra, míg a végsebessége valahol 380 km/h körül alakul, gumitól függően. A mintegy 5,6 millió dollárba kerülő limitált modellt két éve mutatták be és természetesen mind a 40 darabot azonnal elkapkodták, közúton tehát nem nagyon fogunk találkozni vele sajnos.

(Webrádió)

Címkék

Bugatti Divo
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!