Veyron verő Nissan 300ZX eladó

Autók, 2017.12.26

Rengeteg különleges autó kerül kalapács alá aukciókon, de ez a mostani felkeltette érdeklődésünket, hiszen ez a 300ZX végsebességre gyorsabb, mint egy Bugatti Veyron.

Nissan 300ZX Bonneville aukció 1989-ben óriásit robbantott a Nissan, amikor bemutatta az új 300ZX-et. Az akár targa tetős, ikerturbós motorral szerelt sportautó posztere idehaza nem hiányozhatott egyetlen panelszobából sem. Főleg a Z32-es kódjelű széria volt népszerű, köszönhetően ikonikusan szép formájának és különleges fényszóróinak. Ne feledjük, az egyedi kupét jóval később a 350Z követte.  

Egy 1991-ben gyártott példány elképesztő végsebességre képes, hiszen a Bonneville Speed Week-en 421,536 km/h-val száguldott. A hatalmas turbófeltöltőknek és a temérdek átalakításnak köszönhetően ez a példány mintegy 985 lóerő leadására képes. A beltérben is számos változtatást hajtottak végre, hiszen rengeteg kapcsoló, turbónyomás mérő és egyéb óra került beépítésre, nem is szólva a kötelező bukókeretről.  

Az autó sajnos jobbkormányos, de ez ne szegje senki kedvét az aukciótól. Az aukciós ház nagyjából 20 millió forintnak megfelelő japán yen-re számít az autó eladásából.  

(Webrádió)

Galériánk

Nissan 300ZX Bonneville aukció Nissan 300ZX Bonneville aukció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!